Sivistyslautakunta 29.4.2009

Esityslistalla oli oikeastaan vain yksi asia. Kunnanhallituksen vaatima 2-3 prosentin säästötavoite sivistystoimelle ja siihen liittyvä sivistysjohtajan esitys. Hurja paikka siis. Enhän minä voi kannattaa euronkaan ottamista lapsilta tai nuorilta pois. Olin jo henkisesti varautunut nollalinjaan ja kannatuksen puutteessa jättämään eriävän mielipiteeni. Kokous kuitenkin vei erilaiseen tulokseen. Olin siis kannattamassa lautakunnan päätöstä.

Lautakunnan kokous kesti kolme ja puoli tuntia ja olin kuin tappelun jäljilta sen jälkeen. Sivistysjohtajan n. 30 000 euron esityksestä saatiin taisteltua n. 10 000 pois. Se on mielestäni hyvä saavutus. Toivottavasti hallitus ei käytä päätöksestä otto-oikeuttaan. 

Vääristelisin totuutta, jos väittäisin yksin saavuttaneeni edellä mainitun. Päinvastoin! Ilokseni täytyy todeta, että lautakunnalla oli melko yksimielinen tahto jättää säästöt minimiin. Suuret kustannusleikkurit kun on jo käytetty sivistystoimessa ja lukioselvitystyöryhmä vasta aloittelee omaa toimintaansa. Se kuitenkin täytyy myöntää, etten varmasti hiljaisinkaan kokouksessa ollut. Kuten en yleensäkään…

Harmillinen takaisku kuitenkin oli perusopetuksen kahdeksan tunnin leikkaaminen. Tässä kohdalla ei oikein tukea tullut, kerhotoiminta ja lukiokurssit herättivät huomattavasti enemmän intohimoja. Toivottavasti tulevaisuudessa useampi lautakunnassa huomaa, että perusopetus on ainoana näistä kolmesta lakisääteinen kunnan tehtävä, vaikka kerhot ja lukio toki ensiarvoisen tärkeitä ovat nekin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s