Tähän mennessä sivistyslautakunnassa…

Alkuvuoden sivistyslautakunnan kokouksissa tapahtunutta…

12.2.2009 Yöveden koulu

Esitin kokouksessa, että sivistyslautakunnan esityslistat ja pöytäkirjat tulisivat kunnan kotisivuille liitteineen. Perustelin esitystä hyvällä hallintotavalla, avoimuudella ja kuntademokratian lisäämisellä. Esitykseni hyväksyttiin.

Koulun ensi lukuvuoden työajoista päätettäessä tiedustelin onko henkilöstöä kuultu. Ei oltu. Pöytäkirjaan kirjattiin, että tulevaisuudessa henkilöstöä kuullaan omaan työhön liittyvissä asioissa, vaikka työajoista päätetäänkin seudullisesti. Perusteluina: henkilöstön kuuleminen on hyvää johtamista, henkilöstön sitouttaminen, kun tulee kuulluksi.

Hallintosäännön muutosta kannatin. Yksikkötasolla tulee saada päättää henkilöstöstä, tarkoituksenmukaista ja nopeampaa.

 

9.3.2009 Kirkonkylän koulu

Lukion selvitystyöryhmän kokoonpanosta päätettäessä ehdotin myös oppilaskunnalle edustajaa. Tämä hyväksyttiin.

Minut ja Marketta Kiukas valittiin Pj Janne Strengellin ohella lukion selvitystyöryhmään sivistyslautakunnan edustajina. 

Kannatin sivistystoimen johtajan vastinetta ISLH:lle liittyen hallintovalitukseen lähikoulupäätöksestä. Päätös oli selkeästi lainmukainen.

 

6.4.2009 Kirkonkylän koulu

Yritin herättää keskustelua lähikoulupäätökseen liittyvässä pykälässä Ristiinan mahdollisuuksista olla aktiivinen ja aloitteellinen sen suhteen, että Ristiinan ja lähikuntien keskuudessa saataisiin luotua yhteiset pelisäännöt koulukyyditysten maksamisesta naapurikuntien alueilla oleviin kouluihin. Sain kannatustakin tälle.

SEOP:in uskottiin olevan eräs ratkaisu tähän. Olin toista mieltä. Käytin useita puheenvuoroja. En kuitenkaan jättänyt eriävää mielipidettä päätöksistä, koska sivistysjohtajan esitykset olivat lainmukaiset.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s