Ristiinan vihreiden toimintasuunnitelma vuodelle 2010

Ristiinan vihreät järjesti syyskokouksen ja yleisölle avoimen keskustelutilaisuuden Hangastenmaalla. Kevätkokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma kuluvalle vuodelle. Se olisi tässä.

Yhdistyksen poliittinen toiminta Ristiinassa

Toimintasuunnitelma tähtää vihreiden arvojen kuten mm. luonnon- ja ympäristönsuojelun, kestävän kehityksen, yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden, tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden lisäämiseen yhdistyksen toiminta-alueella Ristiinassa.

Tarkoituksena on myös yhdistää vihreän arvomaailman omaavia Ristiinan asukkaita toimimaan yhdessä tavoitteiden saavuttamiseksi. Vuoden 2010 aikana Ristiinan vihreät pyrkii lisäämään sekä jäsenmääräänsä että aktiivitoimijoiden määrää. Myös tukiryhmän kokoamista valtuustoryhmälle harkitaan.

Politiikan tavoitteet ovat yhteneväiset vuoden 2008 kunnallisvaalitavoitteiden kanssa. Tavoitteisiin pyritään aktiivisella valtuusto- ja lautakuntatyöllä. Yhteistyötä tehdään muiden valtuustoryhmien kanssa asiakohtaisesti. Politiikasta tiedotetaan medioiden, kuten Ristiinalainen –lehden, kautta.

Yhdistyksen toiminta Etelä-Savon vihreissä ja Vihreässä liitossa

Yhdistyksellä on edustus Etelä-Savon vihreiden hallituksessa. Vuodelle 2010 hallitukseen on valittu Mikko Siitonen ja varalle Jukka Kuusela. Piirin toimintaan osallistutaan aktiivisesti.

Ristiinan vihreät aloittavat valmistautumisen vuoden 2011 eduskuntavaaleihin. Tämä tapahtuu ennen kaikkea Etelä-Savon vihreiden koordinoimana. Toinen tärkeä piiritason vaikuttamisen kenttä on piirin strategiatyö, johon Mikko Siitonen osallistuu.

Yhdistys osallistuu 22.- 23.5.2010 järjestettävään puoluekokoukseen.

Ristiinan vihreät pyrkivät edistämään ja lisäämään eteläsavolaisten vihreiden yhdistysten yhteistyötä.

Kokoontumiset

Hallituksen julkisuusarvoa kokouksien muodossa on tarkoitus tulevana vuonna hyödyntää. Tarkoituksena on luoda kokouksista aitoja keskustelu- ja vuorovaikutusfoorumeita valitsemalla tarkkaan kokouksien paikka, vierailijat / alustajat yms.

Hallitus järjestää avoimia tilaisuuksia tarpeelliseksi katsottavan määrän. Tavoitteena on antaa kuntalaisille aito ja suora vaikuttamisen mahdollisuus, sekä lisätä avoimuutta ja läpinäkyvyyttä koko Ristiinan poliittisessa kulttuurissa.

Hallitus pyrkii kokoontumaan aina ennen kunnanvaltuuston kokouksia. Tällöin tilaisuudet pyritään yhdistämään yleisötapaamisien yhteyteen ja / tai tapaamiseen jonkin toisen valtuustoryhmän kanssa.

Yhdistyksellä on kaksi kokousta: kevätkokous ja syyskokous, joissa käsitellään sääntöjen määräämät asiat.

Tiedotus

Ristiinan vihreiden näkyvyyttä lisätään. Ristiinan vihreät pitävät ekologisesti kestävää tapaa elää, eli vihreää ideologiaa esillä mahdollisimman tehokkaasti. Lisäksi osallistutaan poliittiseen keskusteluun aktiivisesti. Tarpeen tullen tehdään kannanottoja, jotka pyritään saamaan julkaistuiksi lehdistössä ja sähköisessä mediassa.

Vuoden 2010 aikana laaditaan myös esite yhdistyksestä, johon liitetään tiedot kuinka Ristiinan vihreisiin voi liittyä.

Ristiinan vihreille tehdään kotisivut Etelä-Savon vihreiden avulla. Yhdistyksen aktiivien omia kotisivuja ja blogeja kehitetään edelleen.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s