Eduskuntavaaleihin

Etelä-Savon vihreät asettivat allekirjoittaneen ehdokkaakseen ensi kevään eduskuntavaaleihin.

Etelä-Savon vihreät kokoontuivat lauantaina 18.9. Rantasalmelle Vanhaan Taskilaan. Kokouksen asialistalla oli ehdokasasettelun täydentäminen. Vihreät olivat julkistaneet jo kolme ehdokasta aiemmin: Martta Kanteleen Pieksämäeltä, Rauni Berndtin Mikkelistä sekä Heikki Vennon Savonlinnasta. Nyt lista täydentyi viidellä uudella ehdokkaalla. Vihreitä eduskuntavaaliehdokkaita vuoden 2011 vaaleissa ovat edellä mainittujen lisäksi: Maija Pietiläinen ja Veli Liikanen Mikkelistä, Iikka Muhonen Kerimäeltä, Sari Nyrhinen sitoutumattomana Savonlinnasta, sekä minä, Mikko Siitonen Ristiinasta.

Vihreäthän onnistuivat edellisissä eduskuntavaaleissa 2007 saamaan demareiden kanssa tehdyn vaaliliiton ansioista Heli Järvisen eduskuntaan. Tällä kertaa vaaliliittoa ei ole, ja joidenkin mielestä vihreillä ei ole mahdollisuuksia uusia kansanedustajapaikkaansa. Me vihreät emme kuitenkaan näe asiaa aivan näin. Meillä on vahva usko omaan tekemiseemme ja arvomaailmaan, jota edustamme. Jos ja kun saamme vaaleihin monipuolisen ja laadukkaan ehdokaslistan, meillä on realistinen mahdollisuus nostaa äänimääräämme ja saada uusittua kansanedustajapaikka Etelä-Savosta.

Tämä vaatii kuitenkin hyvän listan, jonka vahvasti uskon olevan muodostumassa. Lisäksi tarvitaan kovaa työtä ja myös uskoa äänestäjiltä. Vaikka näyttääkin tdennäköiseltä että Heli Järvinen ei lähde uudestaan ehdolle, ilman Heliäkin voimme tarjota eteläsavolaisille äänestäjille vihreän vaihtoehdon. Ja joka tapauksessa, onnistui kansanedustajapaikan saaminen tai ei, ihmiselle on tarjottu mahdollisuus äänestää vihreää ehdokasta ja saamme mahdollisuuden tuoda keskusteluun tärkeitä vihreitä arvoja.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s