Ristiinan yhtenäiskoululle nimi

Tänään 29.9. Ristiinan sivistyslautakunta kokoontui käsittelmään yhtä ainoaa asiaa. Esityslistan kuuma kysymys oli: mikä nimeksi uudelle yhtenäiskoululle?

Tosiaan, koulun nimestä päätettiin tänään. Vs. sivistysjohtaja Matti Hämäläisen pohjaesitys nimeksi oli Ristiinan yhtenäiskoulu ja lukio mutta muitakin vaihtoehtoja oli pöydällä: Yöveden koulu ja lukio, jota Eeva Vihermäki ja Mikko Rongas kannattivat, Ristiinan koulu ja lukio sekä Kreivin koulu, jota vanhempainneuvosto oli esittänyt. Lautakunnan keskustelun aikana käytin puheenvuoron, jossa totesin kannattavani pohjaesitystä, mutta että tulisi koulun nimeksi mikä tahansa, toivoisin että sana ’yhtenäiskoulu’ olisi siinä.

Eeva Viherpelto teki tämän pohjalta vastaesityksen, jossa koulun nimeksi olisi tullut Yöveden yhtenäiskoulu ja lukio, mutta tämä esitys jäi äänin 6-2 pohjaesityksen jalkoihin. Niinpä koulun nimi on siis Ristiinan yhtenäiskoulu ja lukio.

Eevan esitys oli kuitenkin mainio. Jos Ristiina ei olisi yhdistymässä Mikkeliin, olisin varmasti kannattanut tätä runollistakin (alkusointu näet!) nimeä, mutta tässä tilanteessa katsoin että ’Ristiina’ -sanan tulee näkyä koulun nimessä, jotta koulun identiteetti ristiinalaisena opinahjona näkyy selkeästi ulospäin. Haluan, että kuntaliitoksen jälkeenkin olemme ylpeästi ristiinalaisia omalla vahvalla identiteetillämme. Koulun nimellä on tässä vahva symboliarvo.

Advertisement

6 thoughts on “Ristiinan yhtenäiskoululle nimi

  1. Parahin Mikko, eikö vihreät haluakaan olla globaaleja eli onko Identiteetti ”olla suomalainen” on ns. pahasta ja Impivaaralaista pottunenäisten Persujen haihatusta, mutta ristiinalainen identiteetti jotankin sitten ihq? Ristiriitaista eikö?

  2. Parahin Teemu. Aivan yhtä yksisilmäistä kuin niputtaa perussuomalaisia,on niputtaa vihreitä. Kotiseudun identiteetti ei sitä paitsi sulje pois muita identiteettejä, kuten esimerkiksi eurooppalaisuutta. Väittäisin, että vahvan identiteetin omaavan ihmisen ei tarvitse olla puolustuskannalla.

  3. Kas, kas….kiitos hyvin diplomaattisesta vastauksestasi! Olen kanssasi paljolti samaa mieltä, pahoittelen stereotyyppisestä kommentista. Taidat olla hyvin erilainen Vihreä kuin kanssaveljesi kehäkolmosen sisäpuolella. Toivon hyvää jatkoa, vaikka en kaikkia aatteitasi jakaisikaan. T. Mökkiläinen Ristiinasta

  4. Luulen ymmärtäväni mitä vihjaat, mutta tuollaista johtopäätöstä ei vastauksstani voi tehdä, ellei tarkoituksella lue sitä kuin piru Raamattua.

    Isänmaallisuudesta tai isänmaan rakkaudesta jos puhutaan, niin luulenpa vain, ettei yksikään taho voi sitä itselleen omia tai monopolisoida tai määrittää millaista on ”oikeanlainen” isänmaallisuus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s