Pääasia on että tarjoilu pelaa…

Eräs asia, joka uutena kaupunginvaltuutettuna aluksi hämmensi ja on jo nyt alkanut ärsyttää enemmän ja enemmän, on kaikenlainen ”kekkeröinti” ja voitelu. Tällaiseen en Ristiinan valtuutettuna todellakaan ole tottunut enkä Mikkelin valtuutettuna haluakaan tottua.

Kutsua eri tilaisuuksiin, tapahtumiin ja kekkereihin tulee sähköpostiin ja tippuu postilaatikosta melkeinpä viikottain. Osa on mielestäni aivan viattomia ja hyödyllisiä, kuten taidemuseon näyttelyn avajaiset tai valtuutetuille suunnattu elokuvanäytös, jossa esitetään mikkeliläisten nuorten tekemä The Last Chance –tanssielokuva.

Osa kuitenkin herättää epäilyksiä ja ärtymystä. Tähän mennessä, noin kuukauden aikana, minulle on tullut kutsu Nosto-tapahtuman iltatilaisuuteen (ruokaa, juomaa ja elävää musiikkia), kutsu Jukureiden peliin (ruokaa, ”virvoikkeita” ja jääkiekkoa) sekä tarjottu kaupunginhallituksen jaoksen päätöksellä kaupungin maksamaa (eli minulle maksutonta) osallistumista Savonia-hiihtoon!

Ajatuksia, joita näistä tulee mieleen, ovat: maksammeko liikaa tukea Jukureille, jos sillä on varaa kestittää meitä? Millä perusteella KH kustantaa itselleen, muille valtuutetuille ja esitteleville viranhaltijoille ilmaisia hiihtoreissuja? Kaupunginvaltuusto hyväksyi juuri talouden tasapainotusohjelman ja edellyttää kaikilta hallintokunnilta todella tiukkaa budjettikuria ja samaan aikaan päätetään jotain tällaistä!

Tämä voi kuulostaa populismilta, mutta olen aidosti sitä mieltä että tämänkaltainen valtuutettujen (suksien) voitelu ei kuulu tähän aikaan ja tilanteeseen (tai oikeammin: mihinkään aikaan tai tilanteeseen). Jos liikuntaa halutaan edistää, oikeampi kohderyhmä olisi varmasti kaupungin henkilöstö.

Sanomattakin lienee selvää etten mennyt Nosto-tapahtuman illanviettoon tai jääkiekko-otteluun enkä aio käydä hiihtelemässä veronmaksajien kukkaron kustannuksella. Minulle ei nimittäin tässä hommassa ole tärkeintä se, että tarjoilu pelaa!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s