Vaaliteemani

Kärkiteemani OAJ:n valtuustovaaleissa:

1. Professio muuttuu – muuttuuko palkkaus?!

Opettajien työnkuva on muuttunut suuresti jopa sinä aikana kun minä olen ollut ammatissa. Meiltä edellytetään entistä enemmän kehittämistä, erilaista yhteistyötä ja verkostoitumista. Tässä ei sinänsä ole mitään pahaa, mutta palkkausjärjestelmämme ei enää kovin hyvin sovellu tähän muuttuneeseen opettajan professioon. Mielestäni OAJ:n tulisikin tomerammin ajaa kokonaistyöaikakokeiluita eri puolilla Suomea.


2. Kunnat ahtaalla – työllistyvätkö opettajat?

Kuntien taloustilanne on lähes kaikkialla vähintäänkin huolestuttava. Tämän seurauksena ryhmäkokoja kasvatetaan, virkoja lakkautetaan ja opettajia lomautetaan. Jopa kelpoisuusehtojen höllentämistä on väläytelty. Samaan aikaan opetusalan tulisi olla houkutteleva uravaihtoehto, jotta opettajiksi edelleen hakeutuisi lahjakkaita ja motivoituneita ihmisiä. OAJ:n tuleekin kiinnittää huomiota nykyistä enemmän opettajien työllistymiseen sekä edesauttaa osaltaan opettajien pääsyä pois pätkätyön kierteestä kohti vakinaistamista.

3. Arki täyttyy sälällä – jaksavatko opettajat?!

Professiomme on siis muutoksessa, talouden reunaehdot kiristyvät ja moni opettaja näyttää uupuvan. Ammattiliittomme tulee keskittyä nykyistä vahvemmin edistämään työn laatuun liittyviä asioita.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s