Kunnallisvaalit 2008

Arvot

Minulle tärkeitä arvoja ovat tasa-arvo, syrjinnän ja rasismin vastustaminen, ihmisen ja elämän kunnioitus niin lähipiirissä kuin koko planeetan tasolla. Jokaisen meistä tulee kantaa vastuunsa globaaleissa kysymyksissä.

Ilmastonmuutoksen vastainen kamppailu ja luonnon suojeleminen ovat velvollisuuksiamme tulevia sukupolvia kohtaan. Pienillä teoilla, kuten tuottamalla mahdollisimman vähän jätettä, kierrättämällä, sähköä säästämällä ja kuluttamalla kohtuudella, saamme jo paljon aikaan. Mielestäni porkkanat toimivat keppiä paremmin ihmisten ohjaamisessa ympäristöystävällisempään tapaan elää. Valintojen tulee perustua vapaaehtoisuuteen ja kannustukseen, ei pakkoon.

Poliittisessa päätöksenteossa tulee ottaa huomioon ja myös aidosti kuunnella ja kuulla kaikkia tahoja, joita päätös koskettaa. Demokratian tulee olla mahdollisimman välitöntä ja lähellä ihmistä.

Kunnallisvaaliteemat 2008

Ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa kuntien ja valtion on toimittavana esimerkkinä tekemällä ekologisesti kestäviä ratkaisuja, esimerkiksi energiakysymyksissä. Vastuunsa tunteva kunta kannustaa ja auttaa myös kuntalaisiaan tekemään ympäristöä säästäviä valintoja. Kunta voisi esimerkiksi tukea sähkölämmitteisiin taloihin ilmalämpöpumpun hankintaa 100 eurolla. Järjestämällä riittävästi kierrätyspisteitä kaikkialle kunnan alueelle, kynnys lajitella jätteitä madaltuisi. Toimiva julkinen liikenne vähentää tarvetta oman auton käyttöön. Työmatkojen taittamiseen kimppakyydeillä tai polkupyörällä tulee kannustaa, ehkä palkitakin. Kunnallisen viemäriverkoston ulottaminen mahdollisimman laajalle kunnan alueella lisää tasa-arvoa ja säästää vesistöjä.

Lapset ja nuoret eivät saa olla kunnalle vain menoerä. Opetuksen ja päivähoidon tarkastelussa raha ei saa olla ensisijainen ratkaisuperuste. Hyvässä koulussa sekä oppilas että opettaja voivat hyvin. Ryhmäkoot ovat kohtuulliset, koulunkäyntiavustajia on riittävästi, erityisopetukseen ja oppilashuoltoon panostetaan, kerhotoimintaan satsataan riittävästi, koulut fyysisinä ympäristöinä ovat terveelliset ja turvalliset. Lisäksi koulun kehitystehtävistä maksetaan opettajalle ja rehtoriresurssia on riittävästi käytettävissä. Mahdollisissa opetustoimen tulevaisuuden muutoksissa täytyy kuunnella myös arjen asiantuntijoita, henkilöstöä. Muutosten tulee olla perusteltavissa palvelutason laadullisella kehittämisellä, ei säästökeinoina. Meillä ei ole varaa säästää lapsista tämän enempää.

Kunnan tulee toimia esimerkkinä myös reilusta työnantajasta. Henkilöstö on kunnalle voimavara, jota kannattaa arvostaa ja huomioida. Palvelutuotannon pitkäjänteinen kehittäminen ja henkilöstön mukaanottaminen kehitystyöhön vähentää epävarmuuden tunnetta henkilöstön keskuudessa. Se puolestaan lisää motivaatiota sekä sitoutumista omaan työhön ja näin parantaa työn tehokkuutta. Panostamalla täydennyskoulutukseen sekä osaavaan johtamiseen me ristiinalaiset saamme nauttia laadukkaista ja hyvistä palveluista.Vihreät

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s